Palveluiden ostaminen on muuttunut, onko niiden tarjonta?

Heräsin tuossa jo hetki aikaa sitten jännään ilmiöön: oma palveluiden ostamistapani on muuttunut radikaalisti. Mutta palveluiden tarjoajat eivät kaikki ole muuttuneet.

Edellytän nykyisin kaikilta palveluilta, joita käytän paria asiaa.

  1. hintojen julkisuutta ja
  2. sähköisiä palvelukanavia.

Pieniin aivoihini ei jotenkin mahdu se, että hintojen pitäisi olla niin salaisia, että edes arviota tai esimerkkilaskelmia ei voida julkaista jossain sähköisessä mediassa. Olkoon se media Facebook-sivu, omat verkkosivut tai vaikka jonkun muun verkkosivut!

Sähköisiä palvelukanavia haluan käyttää mm. varatessani aikaa kampaajalle, hierojalle yms. En halua soittaa yksinyrittäjälle, jolla todennäköisesti (toivottavasti) on asiakas palveltavana juuri sillä hetkellä. En halua istua kampaajalla myöskään asiakkaana, jos kampaajan työ keskeytyy jatkuvasti puhelimen vuoksi.

Esimerkki elävästä elämästä:
Kotini lähellä on kampaamo, jolla ei ole minkäänlaista näkyvyyttä missään interwebin kiemuroissa. Ei omia verkkosivuja, ei FB-sivua tai Instagram-tiliä. Yrittäjään saa yhteyden vain puhelimella ja sen numeron löytää Fonectasta tai liikkeen ikkunasta. Palveluiden hintoja ei esitellä missään, edes siinä liikkeen ikkunassa.

Ja yrittäjä istuu aika usein toimettomana tiloissaan. Miksiköhän? Itse en ainakaan aio häneltä aikaa varata. Menen toiseen kampaamoon, jolla edellä mainitut asiat ovat kunnossa.

Tämä ei siis rajoitu elämässäni ainoastaan kuluttajapalveluihin. Se koskee niin tuotteita kuin B2B-palveluitakin.

Hyvät yrittäjät / liiketoimintaa työnantajan laskuun tekevät! Olkaa avoimia ja olkaa saatavilla!

PS. Ja jos kaipaatte apua näissä asioissa, saa olla yhteydessä! Laksutan 80 € / tunti + alv ja lupaan olla tehokas. Moni edellä mainittu asia kaipaisi ehkä sen parin tunnin työn. Joskus toki enemmänkin 🙂

EDIT: pari esimerkkiä kasattu Verkkoviestintä-sivulleni

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s